Noua dietă Dukan: ce modificări a făcut autorul pentru a o îmbunătăți

Controversata dietă Dukan, care-ți promite 10 kg în minus în timp record, a fost recent revăzută și îmbunătățită de autorul ei. Care sunt atuurile noii versiuni? Află mai jos!

Vechiul regim Dukan a fost intens criticat pentru că ar dăuna sănătății. Fiind un regim mono-alimentar, bazat în special pe aport de proteine, se crede că poate duce la carențe de vitamine și minerale, fibre (de unde riscul mare de constipație), precum și la risc de oboseală cronică, iritabilitate, lipsă de energie (din cauza lipsei totale a glucidelor de pe lista alimentelor admise).

Totuși, multe persoane țin acest regim fiindcă dă rezultate spectaculoase.

În ce constă noul regim


În noua variantă a regimului, accentul este pus pe proteine vegetale, și se permite folosirea îndulcitorului de tip aspartam sau Stevia. Autorul curei spune că acest regim este valabil inclusiv pentru vegetarieni.

În ceea ce privește carența de vitamine care i se reproșează dietei, Dr. Dukan susține că de fapt e vorba de un deficit temporar de subtanțe nutritive, cauzat de reducerea firească a porțiilor de alimente care pot fi consumate. Autorul recomandă inclusiv suplimente cu vitamine în perioada de „atac“ a curei, adică în prima săptămână. După ce a fost atinsă greutatea dorită, persoanele pot consuma zilnic cele 5 fructe și legume necesare unui stil de viață sănătos.

Ce se mai schimbă în noul regim

Nu se mai recomandă alternanța „o zi proteine“ – „o zi proteine și legume“. Fiecare zi are un program propriu, ideea fiind de a lărgi treptat gama alimentelor autorizate.

De luni până joi se pierde intens în greutate (cel puțin 1 kilogram), vineri e ziua pentru stabilizare, iar sfârșitul de săptămână nu e așa de strict, din punct de vedere al alimentelor interzise.

Articol preluat din : Fitness-Nutritie.ro