Totul despre antrenamentul HIIT

Probabil, știi că în timpul practicării antrenamentelor de tip cardio metabolismul lucrează mai repede, dar la sfârșitul antrenamentului, revine la limitele normale. Dar ce ai spune dacă metabolismul ar lucra la fel de repede, timp de 48 de ore de la terminarea antrenamentului? Cu ajutorul antrenamentului de tip HIIT (high-intensity interval training) – adică antrenament de interval de mare intensitate – acest lucru este posibil.

Ce este HIIT?

Este un antrenament de interval de mare intensitate, cunoscut și sub numele de “antrenament milităresc de slăbire” și presupune executarea exercițiilor într-un mod foarte intens, datorită combinației dintre acestea, pauzelor mici sau inexistente și repetărilor puține.

Un avantaj major al antrenamentului HIIT este eficiența. Cu alte cuvinte, rezultatele obținute sunt foarte mari comparativ cu timpul investit. O sesiune de 20 de minute de antrenament HIIT arde mai multe grăsimi decât 45-60 de cardio clasic. Astfel, nu este nevoie să petreci ore în șir la sală pentru a avea rezultate. Mergi la sală, te antrenezi rapid și intens, apoi te bucuri de timpul liber fără a-ți mai face griji de procesul de reîngrășare. Contrar mai multor opinii ale unor așa ziși “specialiști”, mai multă muncă nu înseamnă neapărat mai multe rezultate.

Dacă te antrenezi corect, cu intervale scurte și intense, ținând cont și de o alimentație optimă precum și de odihna corespunzătoare, te vei bucura de o condiție fizică de invidiat iar corpul tău îți va mulțumi de fiecare dată când te vei privi în oglindă.

Exemplu de antrenament HIIT

Circuitul 1 (exercițiile se execută fără pauze)

Circuitul 2 (exercițiile se execută fără pauze)

Circuitul 3 (exercițiile se execută fără pauze)

Iată alte 2 tipuri de antrenamente Tabata:

 

Articol preluat din : Fitness-nutritie.ro