Top 7 alimente care te ajuta sa slabesti

Multe persoane sunt supraponderale, obeze sau doar se confruntă cu problema “am câteva kilograme în plus”. Dacă și tu te numeri printre ele, trebuie să știi că pentru a slăbi nu trebuie să ții diete stricte care să te priveze de nutrienți necesari organismului. Dacă într-adevăr vrei să slăbești, trebuie să înveți să te controlezi. În principiu, orice aliment dăunează într-un fel sau altul, dacă este consumat în exces.

Totuși, trebuie să știi că slăbirea sănătoasă are loc datorită stilului de viață și alimentației echilibrate și corecte. Așadar, renunță pe cât este posibil la fast-food, la alimentele procesate, la cele care conțin zahăr, sare și grăsimi saturate. Nu uita, schimbarea trebuie să aibă loc treptat, pentru ca organismul să se poată obișnui cu noul stil de viață.

Iată care sunt cele 7 alimente care te vor ajuta să slăbești:

Cereale integrale

La micul dejun, axează-te pe cereale integrale. Acestea sunt bogate în carbohidrați, fibre, antioxidanți și fitonutrienți. Ce poți consuma: orez brun, orez sălbatic, grâu, ovăz, orz, secară.

Mere

Merele sunt foarte bogate în apă și conțin pectină, care ajută celulele să nu absoarbă grăsimea din alimentele consumate. Limitează-te la un măr pe zi pentru a nu te îngrășa.

Pește

Carnea de pește este foarte bogată în proteine și grăsimi bune. Aceasta conține și leptină, hormonul considerat a fi inamicul nr. 1 al grăsimii. Acesta influențează direct metabolismul, ajutând în procesul de ardere corectă a caloriilor.

Ceai verde

Ceaiul verde este băutura care accelerează cel mai mult nivelul metabolismului, mai exact cu 4%. Consumă o cană de ceai neîndulcit (opțional, cu o felie de lămâie) dimineața, în loc de cafea.

Grapefruit

Vitamina C conținută de grapefruit ajută la accelerarea metabolismului. Grapefruit-ul scade nivelul insulinei gradual, astfel prevenind depunerea lipidelor în organism. În plus, conține calorii negative, adică organismul arde mai multe calorii pentru a digera grapefruit-ul decât are acest fruct.

Carne slabă

Carnea slabă conține proteine care au efect termogenic, acest lucru ajutând ca în procesul de digestie să fie arse cu 30% mai multe calorii decât atunci când nu se consumă carne.

Ardei iute roșu

Aceștia conțin capsaicină, un component activ care îți încălzește corpul și îl ajută să ardă mai multe calorii decât în mod normal. Îl poți consuma crud, gătit sau ca boia.

 

Articol preluat din : Fitness-nutritie.ro