Motive importante pentru a practica fitness-ul

Interesul oamenilor pentru sănătate și fitness este din ce în ce mai mare, astfel încât fitness-ul este unul dintre cele mai populare și mai practicate sporturi, atât în România, cât și în restul țărilor. Fie că sunt începători, “veterani” sau sportivi de performanță, toți cei care intră în sala de fitness au un singur scop, să evolueze, să se autodepășească, să fie mai buni!

Dacă nu practici acest sport, noi vrem să te “corupem” și pentru asta îți vom prezenta cele mai importante motive pentru care fitness-ul ar trebui să facă parte din viața ta.
Nu contează ce/cine ești

După cum am spus mai sus, toți suntem în sala de fitness pentru același scop. Aici, doar asta contează! Nu contează dacă ai un Mercedes sau o simplă bicicletă. Nu contează că ești medic sau că ai abandonat facultatea. Nu contează cum te îmbraci, unde locuiești sau cât câștigi. Contează doar faptul că trebuie să lucrezi intens pentru a-ți îndeplini obiectivele stabilite. Chiar dacă tu crezi că ești foarte diferit de oamenii din sală, vei vedea că vei avea ce discuta cu ei, pentru că în fitness vei învăța în permanență de la ceilalți.

Evoluție permanentă

Sala de fitness este locul perfect pentru a evolua fizic (corpul tău va arăta mai bine și te vei simți mai bine), psihic (atitudinea ta și încrederea în sine va fi mult îmbunătățită), dar și din punct de vedere al cunoștințelor (vei învăța exerciții noi și îți vei dezvolta noi pasiuni, de ex. alte sporturi).

Motivație

Chiar dacă nu ești motivat sau n-ai chef de antrenament, mergi la sală. Acolo, cu siguranță, vei fi motivat de colegii tăi de antrenament care trag din greu pentru a-și atinge obiectivele. Lasă-te motivat și inspirat de ei!

Socializare și noi prietenii

În sala de fitness, cu siguranță, îți vei face noi prieteni, cu pasiuni comune și nu numai. Când faci sport se eliberează endorfine, ceea ce ne face să fim mai fericiți, mai prietenoși și lipsiți de griji. Este ca un drog, provoacă dependență, vei vedea!

Încredere

Fitness-ul te face să fii mai puternic, mai flexibil, te face să-ți depășești limitele actuale. Odată depășite aceste limite, încrederea în sine va crește, iar tu vei fi mai fericit. Aici poți face orice, trebuie doar să ai răbdare și să nu sari peste etape. Acesta e cel mai greu lucru pe care trebuie să-l faci.

Sala de fitness este doza mea zilnică de relaxare activă, care mă umple de endorfine, testosteron și nu numai. Aici devin din ce în ce mai bun. Și nu numai aici; chiar dacă sălile s-ar desființa, tot aș putea face fitness, oriunde și oricând. Pentru că fitness-ul este stilul meu de viață și nu mi-l poate lua nimeni, niciodată.

Încearcă și tu, cu siguranță îți va schimba viața!

 

Articol preluat din : Fitness-nutritie.ro