Alimente recomandate vara

Este vară, aşa că produsele proaspete abundă. Nu le evita! Există o mulţime de opțiuni delicioase și sănătoase, şi multe dintre fructele și legumele de sezon au o mulţime de beneficii pentru sănătatea ta şi nu ar trebui să-ţi lipsească din dieta pe o săptămână. 

Pepene verde

Dacă gradul de hidratare este optim, memoria este clară și starea ta de spirit stabilă. De asemenea, ajută la menţinerea rece a corpului (prin transpirație) în timpul lunilor fierbinți de vară.

Un alt avantaj? Potrivit cercetătorilor, consumul de alimente pline de apă te ajută să te mulțumeşti cu mai puţine calorii.

Porumb

Dacă este vară, atunci nu ai cum să nu mănânci porumb, dulce, proaspăt. Luteina şi zeaxantina din porumb pot ajuta, de asemenea, la reducerea riscului de a dezvolta probleme legate de vârstă, cum este degradarea maculară, principala cauză de orbire la persoanele cu vârsta de peste 60 de ani.

Cireşe

Oferă o serie largă de beneficii pentru sănătate. Este posibil să fi auzit că, dacă bei suc de cireşe poţi obţine un somn mai liniştit şi mai bun noaptea, dar îţi poate potoli şi durerea post-antrenament.

Anumiţi compuși din cireșe  te pot ajuta să slăbeşti şi să obţii o siluetă mai suplă. De ce? Antocianii din cireşe activează o moleculă care ajută la arderea grăsimilor şi reduce stocarea grăsimii.

Articol preluat din : Fitness-Nutritie.ro