5 sfaturi pentru maximizarea nivelului hormonului de crestere

Hormonul de creștere este eliberat de glanda pituitară în creier și merge spre diferite țesuturi din corp, cum ar fi mușchii, ficatul și celulele de grăsime.

1. Nu mânca alimente bogate în grăsimi (10 gr. sau mai mult),  în cele 4 ore dinainte de antrenament. Studiile arată că atunci când ai o masă bogată în grăsimi înainte de antrenament, răspunsul hormonului de creștere după antrenament este mai mic cu peste 50% decât dacă ar fi după o masă săracă în grăsimi.

2. Mănâncă hidrați de carbon cu digerare lentă înainte de antrenament. Acești carbohidrați nu numai că îți vor da energie pe termen lung pentru antrenament, dar îți vor menține scăzut nivelul de insulină. Un nivel de insulină ridicat în timpul antrenamentului stopează arderea grăsimilor și poate limita descărcarea hormonului de creștere. Folosește înainte de antrenament carbohidrați cum ar fi: ovăz, fructe sau cereale integrale.

3. Ia suplimente înainte de antrenament pentru că mai apoi să-ți crească descărcarea de hormon. Încearcă această combinație cu 30 de minute înainte de a lua proteina preantrenament, deoarece s-a demonstrat în studii clinice că aceste suplimente cresc nivelurile hormonului de creștere: arginina (5-9 gr.), glutamina (5-10 gr.) și melatonina (0.5 – 5 mg).

4. Încălzirea. Studiile arată că atunci când temperatura corpului este mai mică în timpul exercițiilor, la fel este si răspunsul hormonului de creștere după antrenament. Aceasta este de obicei adevărat atunci când antrenamentul se desfășoară în condiții de temperatură scăzută. Fă un mers ușor pe bandă aproximativ 5 minute, iar apoi câteva seturi de încălzire la primul exercițiu. Nu face prea mult ”cardio” – ia termenul ”mers ușor” literalmente.

5. Fă cardio după antrenamentul cu greutăți. Cercetările confirmă că atunci când se face cardio înainte de antrenamentul de forță, nivelul hormonului de creștere este de 3 ori mai mic decât dacă s-ar fi făcut cardio după antrenament. Aceasta se aplică și antrenamentului cardio de intensitate medie făcut pe perioade lungi sau pentru sprinturi de intensitate mare pe perioade scurte.

 

Articol preluat din : Fitness-Nutritie.ro

Tags:  ,