5 alimente pentru detoxifierea organismului

Detoxifierea a devenit un fel de “modă”, cu toate medicamentele și “super-dietele” care ne sunt prezentate atât pe internet cât și la tv. Din păcate, cele mai multe dintre aceste “recomandări” nu sunt sigure pentru organism, nefiind deloc sănătoase. Dacă dorești să îți detoxifici corpul pe cale naturală și să scapi de pastile sau alte medicamente periculoase, este de ajuns să consumi aceste 5 alimente care te vor ajuta să scapi de toxinele nedorite și să te bucuri cu adevărat de o viață sănătoasă.

1. Grapefruit – Acest fruct ajută la curățarea sistemului digestiv și poate preveni formarea pietrelor la rinichi. Este, de asemenea, redus în zaharuri naturale și calorii, așa că este perfect și pentru diete.

2Merișoare – Aceste fructe ajută la prevenirea infecțiilor tractului urinar, dar ele te pot scăpa, de asemenea și de toxinele din interiorul corpului tău. Acestea înlătură “deșeurile” din organism și sunt antibacteriene, astfel încât elimină substanțele nocive, lăsând organismul curat și sănătos.

3Varza – Acest produs alimentar are în interiorul ei sulf, o substanță esențială atunci când vine vorba de ruperea legăturilor chimice dăunătoare din organism. Sulful te poate ajuta să scapi de multe toxine, de la pesticide la medicamente pe bază de prescripție medicală, care ar putea fi dăunătoare dacă rămân blocate în organism.

4Lămâi – Sunt perfecte în băuturi și în rețete, dar ele sunt, de asemenea, pline de vitamine și antioxidanți. Acestea protejează ficatul și te scapă de substanțele chimice din interiorul corpului. Lămâile consumate în mod regulat pot îmbunătăți sănătatea.

5Brocoli – Dacă ești tipul de persoană căruia nu-i place brocoli, ar trebui să-i mai dai o șansă! E plin de antioxidanți, care pot curăța organismul deosebit de eficient. Este, de asemenea, bogat în enzime, care ajută la obținerea unui sistem digestiv eficient. Brocoli-ul crud este cel mai bun, deoarece are un nivel ridicat de nutrienți în interiorul său.

 

 Articol preluat din : Fitness-nutritie.ro